Rehabilitacijski trening

CollageMaker_20181021_151455217-01Kome je namijenjen program rehabilitacijskog    treninga?

  • svima koji su imali operativni zahvat (zgloba, tetive, muskulature)
  • svima koji imaju bilo koju vrstu deformacije kralježnice
  • svima koji imaju lošu posturu tijela (krivo držanje)
  • svima koji imaju akutne ili kronične probleme sa zglobovima
  • rekreativcima i sportašima koji imaju učestale sportske ozljede
  • svima koji imaju manjak mobilnosti, fleksibilnosti i disbalans muskulature

Rehabilitacijski trening je programiran i vođen u suradnji s Centrom „Amica medica“ za fizikalnu terapiju u sklopu individualnih programa K FIT-a.

Konzultacije trenera i višeg fizikalnog terapeuta oko vašeg trenutnog stanja se vode na dnevnoj ili tjednoj bazi.

Ovisno o vrsti ozljede ili dijagnoze, rehabilitacijski trening se provodi uz fizikalnu terapiju ili nakon nje.

Zapamtite: nakon fizikalne terapije slijedi programirano i ciljano vježbanje kako ne bi došlo do ponavljanja ozljede ili stvaranje nove dijagnoze.

Voditelj programa: Krešimir Kovačević

Info: 091 1829 533

Što o programu kažu naši klijenti:

doc.dr.sc.Zlatko Čubranić, dr.med., specijalist internist-kardiolog

”U svibnju 2017.nakon dizanja težeg predmeta doživio sam jaku bol u lumbalnom dijelu kralježnice sa širenjem u desnu nogu.

Praktički sam bio nepokretan dva mjeseca. Dijagnosticirana mi je akutna protruzija diska između L 4 i L 5 kralješka (MR kralježnice). U početnoj fazi bolesti nije pomogla fizikalna terapija ni primjena nesteroidnih antireumatika (injekcije).

Na predloženi operativni zahvat nisam tada pristao. Dva mjeseca proveo sam neinvazivnu dekompresijsku terapiju kralježnice. Po preporuci terapeuta uputio sam se u K-fit, koji vodi g. Krešimir Kovačević. Započeo sam terapijsko vježbanje (u rujnu 2017) po posebnom programu prema preporuci trenera. Predviđene vježbe obuhvatile su vježbe zagrijavanja, istezanja, jačanje snage, posebno skupina mišica čiji je cilj stabilizacija kralježnice. Trening dva puta tjedno, po sat vremena, nastojao sam održavati redovito, uz režim prehrane prilagođen mojoj bolesti (šećerna bolest tip 2).

U skoro godinu i pol moje tegobe su praktički nestale, uz prestanak bolova, smanjenje tjelesne težine (gubitak 8 kg), povećanje kondicije i općenito poboljšanje općeg stanja. Ponovno mogu neometano obavljati svakodnevne poslove bez ograničenja.

Zahvaljujem g. Kovačeviću na svim savjetima i pomoći u terapijskom vježbanju, uz preporuku.”

*************************************************************************************************************

Vanja, mag.oec.

“Nakon operacije koljena (rekonstrukcije prednjeg kriznog ligamenta i parcijalne meniskotomije) krenula sam s rehabilitacijskim programom u K fit-u kod trenera Krešimira Kovačevića. Na prvi trening sam stigla šepajući s bolom u koljenu, a problem su mi predstavljale i najosnovnije vježbe, kao npr. čučanj ili iskorak. Postupnim te složenijim vježbama u tri mjeseca kontinuiranog rada s trenerom moja razina koordinacije, ravnoteže, propriocepcije, pokretljivosti tijela je na razini kao i prije operacije!! Moje fizičko stanje je nemjerljivo bolje!! Jednako važno i psihološko, zahvaljujući treneru, koji svojim pristupom, motivacijom i ohrabrenjem čini ovaj program i oporavak lakim. On je taj koji mi je najviše pomogao doći do cilja, normalno hodati, trčati, funkcionirati, bez straha i boli. A sad samo nastavljamo dalje do novih razina i fizičkih izazova, zaboravljajući da sam imala problem s koljenom. Ovo je bila najbolja odluka za moje zdravlje i oporavak, doći u K-fit. 

Oduševljena sam Krešinim cjelokupnim pristupom treningu, naime, osim što zna što radi što se tiče treninga, pravi je i edukator! Od njega sam naučila puno više nego što mi je to i jedan doktor objasnio.

Veselim se svim budućim treninzima i i novim ciljevima sa Krešom!!!!!! 😀 😀 “