Individualni programi

Individualni (1 osoba) i poluindividualni (dvije/tri osobe) treninzi programiraju se prema željama i potrebama klijenata.

Provode se uz upotrebu različitih rekvizita i na profesionalnim STOTT PILATES® spravama uz stručno vodstvo educiranog instruktora.

STOTT PILATES® Machinework – pilates na spravama


jenny-reformerREFORMER
je najpopularnija i najpoznatija sprava koja se sastoji od opruga koje imaju mogućnost prilagođavanja opterećenja, te pokretne podloge koja svojom nestabilnošću potiče na aktivaciju dubokih mišića stabilizatora, te pomaže boljem istezanju, korigiranju mišićnog disbalansa. Isto tako rad na Reformeru smanjuje opterećenje kralježnice i zglobova te pridonosi boljoj tehničkoj izvedbi i optimalnoj mišićnoj iskoristivosti tijekom vježbanja.


V2 Max® Plus Reformer spada u grupu sprava nove generacije koja je osmišljena kao kombinacija druge dvije pilates sprave Cadillaca, Reformera i podloge koja spravur2 pretvara u podlogu koja omogućuje izvođenje vježbi iz “mat” programa (vježbe na prostirki). Svojom multidimenzionalnošću omogućuje postizanje boljih i većih rezultata u kraćem vremenu, a zbog svojih karakteristika i velikoga broja izvedivih vježbi, prva je sprava za vježbanje koja nudi mogućnosti za proširenje programiranja specifičnih sportskih treninga.

Dinamika koju stvaraju opruge i užadi te konstrukcija same sprave omogućuju izvođenje mnogih kombinacija vježbi koje do sada nisu bile moguće te se time razvija svijest o tijelu za obavljanje svakodnevnih funkcija puno učinkovitije. Povećava se mišićna memorija za izvođenje uobičajenih pokreta, a istovremeno se povećava sveukupna snaga tijela i ravnoteža čime se može prekinuti začarani krug kompenzacijskih pokreta.


Stability Chair™je specifična multifunkcionalna pilates sprava koja se može koristiti za treniranje cijeloga tijela. Ima malu bazu oslonca, opruge sa prilagodljivim jenny-schairopterećenjem, te dvije pokretne pedale koje se pomiču odvojeno ili zajedno, te omogućuju unilateralne, bilateralne i recipročne pokrete. Sve to doprinosi aktivaciji dubokih mišića stabilizatora, povećava intenzitet, i pomaže u preraspodjeli mišićne mase.

Stability chair je sprava kojom se postiže bolja kondicija mišića gornjeg i donjeg dijela tijela, poboljšava stabilnost i znatno utječe na kontrolu pokretanja tijela.

Koristi se u rehabilitacijske svrhe i idealna je za osobe koje trebaju ostati u sjedećem ili uspravnom položaju, ali je sastavni dio fitnes opreme kako fitnes entuzijasta, tako i  vrhunskih sportaša koji žele postići maksimalne učinke treninga.

Cadillac

 

 

 

 

 


™/® Trademark or registered trademark of Merrithew Corporation, used under license.