Grupni programi

Grupni programi će se održavati povremeno i funkcionirati će na princip "drop in" (kada se objavi termin, primaju se prijave za taj konkretni termin). Obavijest o održavanju će biti objavljena na Naslovnoj stranici.

Pilates

Pilates matwork podrazumijeva vježbe koje se izvode na prostirki i kojima jačamo i oblikujemo muskulaturu tijela, ispravljamo i poboljšavamo držanje, te unapređujemo fleksibilnost i ravnotežu. Pri tome se koriste i mali rekviziti kao što su malene lopte, velike lopte, pilates obruči, elastične trake, štapovi i drugi.

Dodatni rekviziti se koriste onda kada želimo dodati raznovrsnost u treninge, ali i onda kada svoje tijelo želimo staviti pred nove izazove. Njihovom upotrebom ciljano utječemo na oblikovanje mišićnih grupa, povećanje mišićne izdržljivosti i fleksibilnosti, ali isto tako s druge strane koriste se kao dodatno pomagalo kojim se olakšava izvođenje nekog pokreta.

01

Power Pilates

Dinamičan i kondicijski zahtjevan oblik pilatesa koji se preporučuje onima koji imaju iskustva s Pilates sustavom vježbanja i predstavlja intenzivan ”full-body” trening. Programiran je po sistemu balansa svih mišićnih skupina na tijelu pri čemu se koristi vlastito tijelo i različiti rekviziti kao bi se povećala snaga, stabilnost, balans i koordinacija.

Poseban naglasak ovog treninga je na razvoju fleksibilnosti uz pomoć rekvizita yoga blok jer biti fleksibilan znači kvalitetniji život i smanjenu mogućnost povreda.

02

Total Barre™

Vježbanje uz pomoć baletne prečke unazad nekoliko godina ima rastući trend u svijetu i doživljava svoju ekspanziju. Total Barre™ je jedan od brendova kompanije The Merrithew Health & Fitness Group, svjetski poznate, priznate i vrlo cijenjene unutar struke. Nakon velikog iskustva od 25 godina u radu i razvijanju sigurnog načina vježbanja razvili su, između ostalog, Total Barre™ program koji je vrlo dinamičan, a ima naglasak na ispravnoj biomehanici pokreta u kombinaciji sa glazbom kako bi se utjecalo na povećanje snage, fleksibilnosti, izdržljivosti i dinamičke stabilnosti.

Kombinira elemente pilates metode, plesa, kardio treninga i treninga snage. Programiranje samog treninga proizlazi iz glazbe koja, kada se koristi na odgovarajući način, dokazano pozitivno utječe na koordinaciju, motivaciju i kvalitetu pokreta.

Total Barre™ program ne zahtjeva plesačko iskustvo, najsigurniji je način vježbanja koji koristi baletnu prečku i garantira zabavu!

03

Body Fit

ENERGY BODY FIT je intenzivan workout program oblikovanja cijelog tijela s osobitim naglaskom na “kritične ženske točke” – trbuh, bedra i stražnjica.

Spada u skupinu tzv. “resistance training”, odnosno treninga s opterećenjem u kojem se koriste različiti rekviziti. Osnovni ciljevi programa su oblikovanje i definiranje svih mišićnih skupina na tijelu, čime direktno utječemo na smanjenje potkožnog masnog tkiva, te stvaranje ljepšeg i zategnutijeg mišićnog tonusa, povećanje tjelesne kondicije, povećanje snage i izdržljivosti, jačanje koštano-zglobnog i tetivnog aparata te općenito poboljšanje sveukupnog zdravstvenog stanja.

04

Magic 3

45-minutni trening oblikovanja podijeljen u blokove.

Zagrijavanje 5'

1. blok: Stražnjica/Noge 10'

2. blok: Gornji dio tijela 10'

3. blok: Trbuh 10'

Stretching 10'

Za veću efikasnost i bolji rezultat u treningu se koriste razni mali rekviziti (elastične trake, bučice...)

05

Stretch & Go

"True flexibility can be achieved only when all muscles are uniformly developed." – J.H.P.

Biti fleksibilan i mobilan pridonosi kvalitetnijem životu i smanjuje mogućnost povreda. Fleksibilnost (nefleksibilnost) zglobova i njihovo pozicioniranje u pravilnoj poziciji, kao i pokretljivost, ovisi o snazi (slabosti) mišića koji se oko njih nalaze i vrlo je bitna za pravilnu posturu tijela. Upravo je poboljšanje fleksibilnosti jedan od ciljeva koji želimo postići ovim programom.

06