Pilates na spravama

Studio ENERGY FIT kompletno je opremljen Pilates studio u kojem se treninzi održavaju na profesionalnim Pilates spravama:

Reformer / Cadillac / Stability Chair / Ladder Barrel

Studio ENERGY FIT licencirani je STOTT PILATES® studio od 2008. godine. Glavna instruktorica Jennifer Glumac educirana je za rad na svim Pilates spravama.

- treninzi traju 45 minuta
- treninzi se održavaju prijepodne / popodne / večer
- za provjeru slobodnih mjesta nazvati na 099/560 65 21

V2 Max® Plus Reformer

Reformer je najpopularnija i najpoznatija sprava koja se sastoji od opruga koje imaju mogućnost prilagođavanja opterećenja, te pokretne podloge koja svojom nestabilnošću potiče na aktivaciju dubokih mišića stabilizatora, te pomaže boljem istezanju, korigiranju mišićnog disbalansa.

Isto tako rad na Reformeru smanjuje opterećenje kralježnice i zglobova te pridonosi boljoj tehničkoj izvedbi i optimalnoj mišićnoj iskoristivosti tijekom vježbanja.

01

V2 Max® Plus Reformer spada u grupu sprava nove generacije koja je osmišljena kao kombinacija druge dvije pilates sprave Cadillaca, Reformera i podloge koja spravu pretvara u podlogu koja omogućuje izvođenje vježbi iz “mat” programa (vježbe na prostirki). Svojom multidimenzionalnošću omogućuje postizanje boljih i većih rezultata u kraćem vremenu, a zbog svojih karakteristika i velikoga broja izvedivih vježbi, prva je sprava za vježbanje koja nudi mogućnosti za proširenje programiranja specifičnih sportskih treninga.

Dinamika koju stvaraju opruge i užadi te konstrukcija same sprave omogućuju izvođenje mnogih kombinacija vježbi koje do sada nisu bile moguće te se time razvija svijest o tijelu za obavljanje svakodnevnih funkcija puno učinkovitije. Povećava se mišićna memorija za izvođenje uobičajenih pokreta, a istovremeno se povećava sveukupna snaga tijela i ravnoteža čime se može prekinuti začarani krug kompenzacijskih pokreta.

Cadillac

Cadillac je originalna Pilates sprava koju je izumio sam Joseph Pilates, osnivač Pilates metode. Začeci sprave sežu u vrijeme kada je Joseph Pilates kao ratni zarobljenik za vrijeme 1. svjetskog rata njegovao bolesne i nepokretne zarobljenike. Kako bi im omogućio bilo kakvo kretanje u svrhu jačanja tijela i ozdravljenja, za bolničke krevete je pričvrstio opruge. Kasnije, za vrijeme svog boravka u USA osmislio je spravu upravo na temelju tih svojih iskustava u liječenju zatvorenika.

Najjednostavniji opis Cadillaca bio bi da je to uzdignuta horizontalna ploha s četvrtastim okvirom. Sastavni dio sprave su opruge različitih opterećenja i omče koje vise odozgo. Svrha Cadillaca je omogućiti funkcionalan trening, pomoći u rehabilitacijskim programima ili sportaše potaknuti na stepenicu više u njihovim treninzima.

02

Stability Chair™

Stability Chair™ je specifična multifunkcionalna pilates sprava koja se može koristiti za treniranje cijeloga tijela. Ima malu bazu oslonca, opruge sa prilagodljivim opterećenjem, te dvije pokretne pedale koje se pomiču odvojeno ili zajedno, te omogućuju unilateralne, bilateralne i recipročne pokrete. Sve to doprinosi aktivaciji dubokih mišića stabilizatora, povećava intenzitet, i pomaže u preraspodjeli mišićne mase.

Stability chair je sprava kojom se postiže bolja kondicija mišića gornjeg i donjeg dijela tijela, poboljšava stabilnost i znatno utječe na kontrolu pokretanja tijela.

Koristi se u rehabilitacijske svrhe i idealna je za osobe koje trebaju ostati u sjedećem ili uspravnom položaju, ali je sastavni dio fitnes opreme kako fitnes entuzijasta, tako i vrhunskih sportaša koji žele postići maksimalne učinke treninga.

03

Ladder Barrel

Ladder Barrel je sprava koja će stabilnost ''corr''-a i snagu potrebnu za izvođenje vježbi podignuti na jedan veći nivo. Podloga sprave je idealna za vježbe istezanja, ali i jačanja, a drvene ljestve omogućuju puno novih kombinacija vježbi.

Kao i sve Pilates sprave, tako i ova ima mogućnost podešavanja kako bi osobe različite duljine trupa i nogu mogle izvoditi vježbe. Zbog svojeg oblika, Ladder Barrel omogućuje izvođenje vježbi kojima možemo značajno povećati fleksibilnost i mobilnost.

04