Pilates škola

Škola pilatesa – Pilates na prostirci ("Pilates Matwork")

Škola pilatesa pružit će vam osnovno znanje potrebno za vođenje satova pilatesa ali i bilo koje druge vrste treninga. Pravilno pozicioniranje i izvođenje vježbi, disanje kao jedan od glavnih aspekata pilatesa i njegova uloga tijekom vježbanja, kontrola pokreta i svjesna aktivacija mišića tijela, sve su to elementi potrebni za sigurno i svrsishodno provođenje treninga. Funkcionalna anatomija omogućuje praćenje izvođenja pojedinih pokreta i položaja kako bi se povećali efekti vježbi u bilo kojoj sportskoj grani. Stoga je poznavanje osnova funkcionalne anatomije ljudskog tijela i načina na koje se ono kreće, od velike važnosti za sve profesionalne i buduće trenere.

Kakve su Pilates Matwork vježbe?

"Pilates matwork" podrazumijeva vježbe koje se izvode na prostirci i kojima jačamo i oblikujemo muskulaturu tijela, ispravljamo i poboljšavamo držanje, te unapređujemo fleksibilnost i ravnotežu. Pri tome često koristimo razne rekvizite – malene i velike lopte, pilates obruče, štapove i elastične trake.

Dodatni rekviziti koriste se kada želimo dodati dinamiku treninzima, ali i onda kada svoje tijelo želimo staviti pred nove izazove. Njihovom upotrebom ciljano utječemo na oblikovanje mišićnih grupa, povećanje mišićne izdržljivosti i fleksibilnosti, ali nam oni mogu koristiti i kao dodatno pomagalo kojim ćemo si olakšati izvođenje određenog pokreta.

Što ćete naučiti?

Naša će vas škola upoznati i sa metodologijom treninga i pravilnom dinanikom izvođenja vježbi, kako bi vaši treninzi bili produktivni ali i zanimljivi svim vašim budućim vježbačima, što je nešto što vrlo često nedostaje voditeljima treninga. Svaki vođeni trening mora biti dinamičan i zabavan, u suprotnom motivacija za daljnje vježbanje izostaje! Sve navedeno naučiti ćete u nastavnom programu koji se održava kroz 32 sata u dva produžena vikenda.

Osim toga, naša škola pružit će vam obilje dobre zabave i pozitivne energije, te vam omogućiti da u opuštenoj atmosferi steknete izvrsne osnove za profesionalno bavljenje pilatesom. Dođite, upoznajte nas i pridružite nam se jer naš je moto: Pravilna osnova temelj je za daljnju nadogradnju!

Predavač i voditelj škole

Jennifer Glumac, STOTT PILATES Certified Instructor, licencirani pilates i aerobik instruktor pri Hrvatskoj Olimpijskoj Akademiji, sa 15 godina trenerskog iskustva, a u ulozi predavača više od 7 godina, svoje znanje neprekidno usavršava na domaćim i inozemnim (London, Toronto, New York, Boston) stručnim seminarima i konvencijama.


Nastavni program

osnove funkcionalne anatomije (skeletno-mišićni sustav)

osnovni principi Pilates-a

vježbe Osnovnog stupnja intenziteta na prostirkama

vježbe Srednjeg stupnja intenziteta na prostirkama


Prijavnica za školu pilatesa

Za školu pilatesa možete se prijaviti na sljedećem linku: Prijavnica